Pascal van den Ham gebruikt haar Share als cargobike

Hoe ik aan mijn Share kom? Dat gaat ver terug… Er was eens…een meisje uit Enschede. In 2008 ben ik Utrecht komen wonen en zocht ik een leuke stadsfiets. De felle kleurtjes van de Colorbikes en het goede verhaal, het fiets-voor-een-fiets principe, sprak mij erg aan. Na jaren trouwe dienst, ben ik een paar jaar geleden overgestapt op de opvolger van de Colorbike, de stevige moderne stadsfiets Share en daar heb ik nu veel plezier van.

Het is een heel stabiele fiets waar je veel spullen op kan vervoeren, heb ik nodig voor mijn bedrijfje. Een cargobike heet dat tegenwoordig, toch? En hij heeft een vlotte stadse uitstraling. En geen onderhoud!! Het enige wat ik doe is af en toe de banden bijpompen. En die cardanaandrijving, regelmatig hoor ik: Hé waar is de ketting?! En: Je ketting is er ieder geval niet af.

Maar vooral het ‘Share’ verhaal, voor elke hier in Nederland verkochte Share stelt beixo een fiets beschikbaar voor een schoolkind in een derdewereldland. Nicaragua, niet voor iedereen in deze wereld is een fiets kopen weggelegd en zijn werk of school soms heel ver lopen.

Ik ga nog wel eens een weekend weg, kamperen in de buurt en dan met al mijn spulletjes tent, slaapzak, matje, op de Share kan dat! Daarmee ben ik een keer voor een zwerver aangezien toen ik door een dure villawijk in Bilthoven reed…. Op m’n mooie fiets!

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=2316#!trpen#Veröffentlicht in ervaringen#!trpst#/trp-gettext#!trpen#