Greet Bouwman kocht een tweedehands beixo zonder zadel

Greet Bouwman, op de foto staande voor de jubileum-uitstalling in onze showroom in De Bilt, heeft één van de eerste beixo’s. Hij kan zo op het podium tussen de beixo’s van door de jaren heen, met de verschillende logo’s. “Maar ik ben niet de eerste eigenaar,” vertelt ze. “Ik heb hem van de juf van mijn middelste kind. Toen die ging trouwen, kwam ze opeens met de auto naar school. Ik vroeg haar waar die leuke fiets zonder ketting gebleven was. Die had ze, nu ze een auto had, niet meer nodig. Ik kon hem voor weinig overnemen. Alleen het rokzadel dat erop zat, wilde ze houden. Dus kocht ik een fiets zonder zadel!”

Greet rijdt er al ruim tien jaar elke dag mee naar het werk. Althans, het laatste stuk. Ze is één van de mensen die de auto in De Bilt parkeert en het laatste stuk naar Utrecht, in haar geval naar het UMC in het Science Park/De Uithof, een ander soort vervoer kiest vanwege de files op het laatste deel van de reis. “Ik stond altijd maar vast die laatste kilometers en zo kom ik er altijd probleemloos. En voor het werk, als er een promotie in het Academiegebouw is ofzo, rij ik ook wel eens naar de stad. Met de vouwfiets ben ik altijd sneller dan collega’s met de auto of het OV.”

 “Een studente geneeskunde was tegen me aangereden, een buitenlandse studente zonder aansprakelijkheidsverzekering. Heel gedoe allemaal, ik hoop dat ze leert haar verantwoordelijkheid te nemen, maar ik ga er niet op wachten. De fiets is dan wel bijna 15 jaar, maar tot mijn verbazing is ie met een nieuw spatbordje is weer als nieuw.”

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=2339#!trpen#Posted in ervaringen#!trpst#/trp-gettext#!trpen#