Jan zou er meteen één kopen, als hij er niet al één had

Hey daar,

In 2012 moest ik vaak door de binnenstad van Münster fietsen op weg naar mijn werk. Omdat mijn fiets heel oud was, moest ik elke dag mijn ketting weer op de fiets leggen als ik over de kinderkopjes van de Prizipalmarkt fietste. Ik had natuurlijk een nieuwe ketting kunnen aanschaffen, maar ik wilde al een tijdje iets anders en dit was het moment.

Ik vond beixo online en was meteen gecharmeerd van het design, dus ik bestelde er een online, zonder een testrit te maken. En hij bleek net zo goed als ik verwachtte: een solide, comfortabele fiets met het unieke Nederlandse rijcomfort.

Ik bouwde de fiets om met lampen op dynamo en een SRAM Automatix versnellingsnaaf (en was blij dat ik de originele spaken met de rode accenten op het achterwiel kon behouden, ondanks dat ik de naaf had vervangen).

De beixo Share werd voor lange tijd mijn dagelijkse compagnon, tot ik hem vorig jaar verhuisde naar onze caravan aan de Baltische zee. Ik noem hem liefkozend mijn “No bullshit bike”, want alles aan hem is bijna helemaal onderhoudsvrij. Goed voor in Münster, beter nog voor op de afgelegen locatie, waar hij nu verblijft.

tl;dr: een prachtige fiets, zou er meteen één kopen, als ik er niet al één had 😀

All the best, Jan

Instagram @bakfietsblog

PS: Op de foto zie je de fiets, mij en mijn zoon Nico.

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=2339#!trpen#Posted in ervaringen#!trpst#/trp-gettext#!trpen#